Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου: Το Ορφανό Αριστούργημα - 29/3/2017, Εκδόσεις Εύμαρος, Ταύρος

Oι Εκδόσεις Εύμαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Δρόσου «Το ορφανό αριστούργημα» την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ., στον καινούριο χώρο τους, Ελευθερίας 2, στον Ταύρο.


Για το βιβλίου θα μιλήσουν: 
Μαρώ Τριανταφύλλου, συγγραφέας-ιστορικός
Χρήστος Κορολής, εκπαιδευτικός
Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος
και ο ίδιος ο συγγραφέας. 
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας και επιμελήτρια του βιβλίου Θούλη Στάικου.






ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Το "Ορφανό Αριστούργημα" είναι το δεύτερο βιβλίο του Γιώργου Δρόσου και το πρώτο που εκδίδεται με το πραγματικό του όνομα (είχε προηγηθεί η «Ελληνική Ασφυξία», που είχε κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, υπό το ψευδώνυμο Ηλίας Νίσαρης).

«…Στο σπίτι του Εολανδού συγγραφέα Ίπκες Γκέρεμι, δε βρέθηκαν πολιτικά βιβλία -μόνο μυθιστορήματα και θεατρικά· στους αστυνομικούς, ωστόσο, που τον συνέλαβαν και έπειτα έψαξαν το διαμέρισμά του, αρκούσε απλώς εκείνο το ένα βιβλίο που είχε γράψει τελευταία –η Καμπάνια- ένα βιβλίο που ήταν από μόνο του ικανό να τον καταστήσει ύποπτο»

Το «Ορφανό Αριστούργημα» τοποθετείται στη φανταστική χώρα Εολάνδη, που είναι χτυπημένη από μια πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη κρίση. Εκεί, ο καταξιωμένος συγγραφέας Ίπκες Γκέρεμι συλλαμβάνεται λόγω του σατιρικού του βιβλίου «Η Καμπάνια». Αφήνει πίσω του μια πλειάδα ανέκδοτων πεζών, μεταξύ των οποίων και το κατ’ αυτόν σπουδαιότερο μυθιστόρημα που έγραψε ποτέ, την ‘Άλλη Αισθηματική Αγωγή’. Η ‘Άλλη Αισθηματική Αγωγή’ είναι ένα κείμενο που δεν αξίζει να μείνει στην αφάνεια – ποιος, όμως, θα μπορούσε να είναι ο τρόπος να φτάσει στο κοινό, τώρα που ο συγγραφέας του έχει καταστεί
persona non grata;


«Το ορφανό αριστούργημα» είναι μια συναρπαστική νουβέλα που μιλά με τρόπο καίριο για τον κοινωνικό ρόλο του συγγραφέα, για την πολιτική, για τη φήμη, αλλά και για τον έρωτα – όλα αυτά σε μια εποχή τόσο παράξενη και τόσο ταραγμένη.

1 σχόλιο:

  1. Πώς μπορείτε να έρθετε στην αυριανή παρουσίαση:

    Επειδή σε κάποιους/ες ο Ταύρος φαντάζει κάτι μακρινό, να πούμε πως είναι από τις κοντινές περιοχές από Αθήνα και Πειραιά (μόλις 3χλμ από Ομόνοια).

    Τα γραφεία του Εύμαρου βρίσκονται στο ύψος του Ιδρύματος Κακογιάννη, στην οδό Πειραιώς (περίπου 10 λεπτά περπάτημα).
    Με αρκετό περπάτημα (περίπου μισή ώρα) βολεύει ο Ηλεκτρικός αλλά κυρίως το 815 Γουδή-Ταύρος το οποίο περνάει από το κέντρο της Αθήνας, και σταματάει έξω από τα γραφεία (προτελευταία στάση).

    Επίσης το 049, Αθήνα-Πειραιάς, στάση στο Ίδρυμα Κακογιάννη

    Οσοι/ες θέλετε να έρθετε με ΙΧ:

    - Από Αθήνα, στην οδό Πειραιώς 202, στο ύψος του Ιδρύματος Κακογιάννη, στρίβετε δεξιά στον οδό Μακεδονίας, (υπάρχει μια Εθνική τράπεζα). Περνάτε τις γραμμές του τρένου και κάνετε αμέσως δεξιά και αμέσως αριστερά. Τρίτο στενό αριστερά βρίσκεται τη Λεωφόρο Ειρήνης. Στα 100 μέτρα περίπου, θα δείτε ένα παρκάκι, ένα φούρνο και ένα περίπτερο. Παρκάρετε και θα δείτε τα γραφεία μας στην οδό Ελευθερίας 2.

    - Από τις δυτικές συνοικίες (και του Πειραιά), ερχόσαστε από Πέτρου Ράλλη και στο 21 στο LIDL, στρίβετε δεξιά στη Δωρίδος και στο τέλος του δρόμου δεξιά στη Λεωφόρο Ειρήνης. Όπως είπαμε παραπάνω βρίσκεται το παρκάκι και παρκάρετε.

    Ο χώρος είναι φιλικός για ΑμεΑ αλλά δεν διαθέτει προσβάσιμο wc.
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Δεν υπάρχει πρόβλημα παρκαρίσματος στην περιοχή.

    Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή